Az Andersen Liga rájátszásának első lépcsőfokát sikerrel vettük, így Jászberénybe azzal a tudattal érkeztünk, hogy győzelem esetén csapatunk már a 4 között készülhet a következő kihívásokra.

SZERZŐ

UNI GYŐR ETO

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2023.02.22.

Az első harmadra „éhesen”, nagy lendülettel érkeztek a hazaiak, az adok-kapok játékot viszont nekünk sikerült góllal megtörnünk, Karpov Petr talált be a 11. percben, de a válasz is hamar megérkezett, alig több mint 1 perccel később Egorenkov volt eredményes. Több gól nem esett a harmadban, tiszta lappal mehettek a csapatok szünetre.

A második játékrész hasonlóan kiegyenlített küzdelmet hozott, nem sikerült megtalálnunk technikás, az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználó játékunkat, így az első két harmad a kelleténél izgalmasabbra sikerült. Az etap döntő részében a gólok helyett a kiállítások domináltak, a 37. percben emberelőnyös helyzetünket tudtuk gólra váltani Sipák Martin révén, de az előző harmadot lemásolva 1 percen belül érkezett itt is a válasz Fedorin személyében, a döntés az utolsó játékrészre maradt.

A záró harmadra sikerült megújulnunk és saját játékunkat játszani, ennek hamar meg is lett az eredménye, Nagy Márk talált be a 44. percben a jászságiak kapujába. Nem sokkal később Hetler Ádám, a hazaiak vezetőedzője időt kért, de nem sikerült megfordítani a mérkőzés irányát, az 50. percben Sipák, az 54-ben Nagy lőtte be második gólját, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését.

Bár a kelleténél tovább tettük izgalmassá a mérkőzést, a továbbjutás kérdése nem forgott veszélyben. A negyeddöntőben két páros (DAB-FTC, Szeged-Worm Angels) is játszik mindent eldöntő, harmadik mérkőzést, így elődöntős ellenfelünket még nem ismerjük.

Lehel HC vs UNI GYŐR ETO HC: 2 – 5 (AL79)

Gólszerzők:
#14 Karpov Petr, #7 Sipák Martin (2), #18 Nagy Márk (2) (UNI GYŐR ETO)
#61 Egorenkov, #32 Fedorin (Lehel)

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!