Hagyományteremtő céllal rendezett rangos egyetemi tornát a győri Széchenyi Egyetem az UNI GYŐR ETO HC utánpótlására építve. Január 11-13-a között a székelyföldi Sapientia Egyetem mellett 3 szlovákiai egyetem csapata, a Besztercebánya, a Trencsén és a Zsolna együttesei játszottak egymással és az UNI GYŐR ETO HC csapata ellen.
2023. január 11-13. között került megrendezésre az UNI GYŐR HOCKEY CUP

SZERZŐ

UNI GYŐR

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2023.01.13.

Két győzelemmel olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a tavalyi EUHL bajnok Gladiators Trencin, vagy a székelyföldi Sapientia U23. Az UNI GYŐR ETO HC csapata elsőként a besztercebányai gárdát győzte le egy szoros és fordulatokban gazdag mérkőzésen, majd a Sapientia együttese felett is sikerült - a hazai közönség nagyszerű biztatása mellett - győzedelmeskedni.
 
A nyitómérkőzésen a korongot Ľubomír Sekeráš, 51-szeres szlovák válogatott, volt NHL játékos, az EUHL alelnöke dobta be.
Az elsőként megrendezett UNI GYŐR HOCKEY CUP péntek délutáni mérkőzésén a Sapientia és a Trencsén találkozóján a trencséniek győzelmével a torna végeredménye:
 
1. UNI GYŐR ETO HC (Győr)
2. GLADIATORS TRENCIN (Trencsén)
3. SAPIENTIA U23 (Karcfalva)
4. HC UNIZA (Zsolna)
5. UMB HOCKEY TEAM (Besztercebánya)

František Sádecký, az EUHL koordinációs igazgatója és Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke reményét fejezi ki, hogy a győri Széchenyi Egyetem a következő szezonban erősíteni fogja az egyetemi liga csapatainak számát.

Galériánkban válogattunk az UNI GYŐR HOCKEY CUP legjobb pillanataiból:

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!