Destiny Slocum nem jött rendbe az elődöntőre, Ruff-Nagy Dóra viszont meggyógyult, így vele egészült ki a keretünk az egy héttel ezelőtti bajnokihoz képest.

SERCO UNI Győr–DVTK-HUN Therm 69–80 (15–20, 13–17, 19–22, 22–21)

Győr, egyetemi csarnok, Killik László női Magyar Kupa, elődöntő, 1000 néző. V.: Kaoitány, Frányó, Török D.

SERCO UNI Győr: Dombai 7, Dubei 6/6, Carleton 15/3, Török Á., Goree 8/3. Cs.: ANIGWE 11, RUFF-NAGY D. 9/6, Bach 6, Gyöngyösi 7/3. Edző: Cziczás László.

DVTK-HUN Therm: Aho N. 11/3, CHARLES 8, LELIK 21/6, GRIGALAUSKYTE 9, Jovanovic 10/6. Cs.: GARBIN 18/6, Kányási 3/3, Tenyér. Edző: Völgyi Péter.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Két Lelik-büntetővel kezdődött a pontgyártás, majd a válogatott játékos egy triplát is beemelt (0–5). Két perc után Dubei hármasa volt az első kosarunk. Carleton kosár plusz büntetőjével egy pontra jöttünk fel (4. perc: 6–7). A vezetést is átvehettük volna, de kimaradt Goree dobása. A túloldalon viszont jött egy miskolci kosár. Goree triplája sikeres volt, ezzel egál volt a meccs (9–9). Megint a vendégek kerültek lépéselőnybe (9–14), Ruff-Nagy és Bach büntetőivel zárkóztunk fel egy pontra (13–14). A szakasz hajrájában Anigwe is dobhatott két büntetőt, pontosan célzott, így először vezettünk (15–14). A negyed vége a DVTK-é volt, egy 6–0-ás sorozattal 20–15-re vezettek tíz perc játék után.

Másfél perc játék után Aho Nina folytatta a pontgyártást, továbbra is idegesen, kapkodva játszottunk, sőt, Ruff-Nagyra sportszerűtlen hibát is fújtak, amiből két pontot szerzett a DVTK, mely nem sokkal később tíz pont fölé növelte előnyét (13. perc: 15–26). Három perc után Ruff-Nagy egy büntetőjével mozdultunk el a 15-ről. A második dobás kimaradt. Az első akciókosár a negyedben Gyöngyösié volt, ami után időt kért Völgyi Péter (18–26). A negyed közepén Anigwe kosár plusz büntetője után 23–30-at mutatott az eredményjelző. A félidő hajrája egy Dubei-triplával kezdődött (19. perc: 28–34), megint időt kért Völgyi Péter. Ennél közelebb nem tudtunk kerülni, sőt, az öltözőbe mínusz kilenccel mehettünk be (28–37).

Dombai kosarával kezdődött a második félidő, Anigwe találatával folytatódott. Sajnos a diósgyőriek egy 10–0-ás rohammal tovább növelték a különbséget (32–47), majd Cziczás László kapott technikait. Carleton kosár plusz büntetője némi reménysugarat jelentett, de még bőven a lélektani tíz ponton kívül voltunk (35–48). Ruff-Nagy hármasával pont tíz pontra zárkóztunk, Gyöngyösi trojkájával pedig „be is néztünk” ez alá, nem sokáig, mert Kányási is hármast dobott (43–53). A negyed utolsó két percében a diósgyőriek tudták növelni az előnyüket (47–59).

Nehezen születettek meg az első kosarak a zárónegyedben, Lelik büntetőivel nőtt a távolság. Dombai két és fél perc után törte meg a csendet (49–61). Aho triplája elég demoralizáló volt, Carleton két büntetője csak kicsivel hozta közelebb az álmokat. (51–64). Cziczás László még egy időkéréssel próbálkozott, hátha összejön a bravúr. Ettől azonban messze voltunk, amellett, hogy szinte semmi nem jött be, szerencsénk sem volt, a DVTK rutinosan tartotta a kell távolságot. A végjátékban még megpróbáltunk egy nagy hajrát, fel is zárkóztunk nyolc pontra (61–69), de ennél többre nem futotta erőnkből, a vége vereség lett, így marad a bronzcsata vasárnap 16.45 órakor a Vasas Akadémia ellen.Cziczás László: – Bár a kapott pontokkal sem vagyok elégedett, mégis úgy érzem, a támadáson ment el a meccs. Ilyen rosszul nem is tudom mikor játszottunk utoljára. Sajnálom, hogy így alakult, nem lehet más a cél, mint hazai pályán megszerezni a bronzérmet. Tavaly negyedikek lettünk, így ha egy kicsit is tudunk előre lépni, annak örülnénk.