A bajnokság 22. fordulójában az Optimum Solar-Békési FKC otthonában játszottunk.

A mérkőzést védekezéssel indítottuk, a Paár-Lang-Gerdán-Ásványi-Kurucz-Szabó fal állt fel a Békési támadósor előtt, Pásztor pedig a kapunkat védte. Az ETO első találatát Kurucz Máté szerezte, majd egy Pásztor védés után Lang is kapuba talált. A félidő első felében kiegyenlített volt a találkozó, a 17. percben 7:7-es állásnál kért időt Bencze József. A 20. perben Ásványi góljával először lett két gólos győri előny (8:10). Ez a 1-2 gólos különbség megmaradt a félidő további részében, majd Szabó két találata után ismét Ásványi volt eredményes, és a mérkőzésen először három gólos különbség alakult ki (26. perc 12:15). Ezt az előnyt sikerült megtartani a félidő végéig, és 14:17-es állással fejeztük be a félidőt.

A második félidőt Koncz gólja indította, maja Bali is eredményes volt. Mindkét csapatnál becsúszott néhány technikai hiba, és a kapusok, különösen a frissen beállt Varga jó védőformát mutattak, így a 37. percben 15:22-t mutatott az eredményjelző. Ekkor a Győr egyre nagyobb előnyt kezdett felépíteni, és a 43. percben Szabó góljával meglett a tíz gólos különbség (16:26). Támadásban Mátés és Koncz is jó formát mutatott, Varga pedig több békési lövést is megfogott. Az utolsó percekre nem maradt izgulnivaló, és végül hat góllal, 28:34-re győztünk és hoztuk el a 2 pontot.

Bencze József vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Rangadóra készültünk és egy nagyon jó Békés otthonában léptünk pályára. Ennek tudatában koncentráltan kezdtük a mérkőzést, de voltak olyan hibák, amelyeket nem lett volna szabad elkövetnünk. A félidő végére azonban sikerült 3 gólós előnyre szert tennünk, amit a második félidőben növelni egy nagyon jó negyed órás szériával. Ezután már csak az eredmény megtartására fókuszáltunk, illetve mindenkinek játéklehetőséget bizosítottunk, és mindenki élt is vele, így igazai csapatsiker lett. Nagyon örülünk, és megyünk tovább!”