A Magyar Kupában már játszottunk egy izgalmas párharcot a jászberényi Lehel HC csapatával, most pedig az Andersen Ligában is farkasszemet nézhettünk. Eddig mindkét csapat veretlenül állt a bajnokságban, a tét ennek a sorozatnak a megtartása/elvesztése volt.

Az első harmadban a játék elejétől érezni lehetett a győri fölényt, a fiúk saját játékukat tudták a jégre vinni, aminek a gyümölcse a 9. percben érett be, Csölle Dániel távoli lövése talált kapuba. Alig másfél perccel később Lévai Norbert már 2-re tudta növelni előnyünket, Sipák Martintól kapott gyönyörű gólpasszt. 5 perccel a szünet előtt az előző találat „ismétlését” láthattuk, csak pepitában: Lévai adott védhetetlen passzt Sipák Martinnak. 20 másodperccel későb viszont jött egy „józanító” gól is, ügyesen találták meg a vendégek a rést a pajzson, Mercurio pedig nem remegett meg a kapu előtt. De még nem volt vége a játékrésznek, emberelőnyös helyzetben Lévai Norbert tudott egy szép szólótámadást végigvinni, ezzel megnyugtató, 3 gólos előnnyel mehettek a fiúk szünetre.

Rusznyák Szilárd vezetőedző hatásos instrukciókat adhatott a jászberényi gárdának a pihenőidő alatt, érezhetően más tempóban álltak ki a második harmadban. Meg is lett az eredménye, Görbe lőhetett tisztán távolról, Kornakker tehetetlen volt. Nem sokkal később kettős emberhátrányba kerültünk, amit nem tudtunk kivédekezni, a megnyugtató előnyünk pedig 1 gólra csökkent, ideje volt a ritmusváltásnak. Meg is történt, 2 perccel később már a hazai közönség örülhetett egy újabb Sipák találatnak. Több gól nem esett a harmadban, a szünetre így 2 gólos előnnyel mehettünk.

A harmadik harmadban ismét sikerült az első játékrész magabiztos, domináns játékát hoznunk. Emberelőnyben kezdhettük az utolsó etapot, Madácsi Benedek pedig nem kegyelmezett, rögtön az első percben ismét 3-ra tudta növelni előnyünket. A Lévai-Sipák „duó” ma nagyon érezte a játékot, szinte minden győri gólban benne volt a kezük, 5 perccel a vége előtt ismét gólpasszt jegyeztek, amit most Koczkás Márk tudott szépen befejezni, ezzel beállítva a végeredményt.

Magabiztosan hoztuk a két listavezető derbijét, ezzel megőrizve veretlenségi sorozatunkat az Andersen Ligában.

Jövő héten ismét kemény menet vár a fiúkra, csütörtökön kezdődik a háromnapos UNI GYŐR HOCKEY CUP II., ahol egymás után 3 mérkőzést is játszunk az EUHL-ben.