Az alapszakaszban a 16 mérkőzésből kétszer hagyta el vesztesen a pályát az UNI GYŐR ETO HC Andersen Ligás csapata, a végén zsinórban 8 meccsüket nyerték meg a fiúk. A rájátszásban a nyolcadik helyen végzett LEHEL HC lesz az első ellenfél, a két győztes mérkőzésig tartó párharc Győrben kezdődik február 15-én szerdán, 19 órakor. A folytatás február 21-én 19:35-kor lesz Jászberényben.

SZERZŐ

UNI GYŐR ETO

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2023.02.13.

Kevés olyan mutató van az Andersen Liga alapszakaszában, amelyben nem lenne az élen a csapat, vagy valamelyik játékosunk. A legtöbb gólt mi lőttük, szám szerint 110-et, és ami legalább ilyen örvendetes, mi kaptuk a legkevesebb találatot is (38). Nagy Márk az alapszakaszban 27-szer talált be és a gólpasszokat is összeadva 46 ponttal zárt, 13 ponttal megelőzve mindenkit. A kapuban Szeles Martinra és Mészáros Ákosra sem lehetett panasz, mindkettőjük bőven 90 százalék felett teljesített.

Természetesen lehet még javítani a játékunkon, a középmezőnybe tartozunk a kapott kiállítások számát tekintve, igaz messze mi védekezünk ilyenkor a legjobban a ligában. A 65 emberhátrányból 59 alkalommal nem kaptunk gólt! Az is igaz, hogy az egyik legrosszabb az emberelőnyös statisztikánk, 10-ből 9 emberelőnyt nem tudtunk gólra váltani.

A menetrend szerint a rájátszásban először a LEHEL HC-t kell kétszer legyőzni, majd a döntőbe jutásért 3 nyert meccs kell, ahogy a döntőben is három nyert mérkőzéssel avatnak bajnokot március végén.

Mérkőzéseinkre továbbra sem kell jegyet váltani, azok ingyenesen látogathatók.

Galériánkban válogattunk az alapszakasz legjobb képeiből:

Fotók: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!