Győr adott otthont a Magyar Egyetemi–Főiskolai Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak, amelyen a Széchenyi István Egyetem 135 sportolóval vett részt, és tíz érmet köztük három aranyat, négy ezüstöt és három bronzot szerzett. Az intézmény nemzetközi csapattal mérette meg magát, hiszen a széchenyis hallgatók és oktatók nyolc nemzetet képviseltek.
Középen a Széchenyi István Egyetem egyetemi csapatversenyben győztes együttese. (Fotó: Czucz Bálint)

SZERZŐ

UNI GYŐR

SPORTÁG

-

DÁTUM

2023.03.01.

A győri Olimpiai Sportközpont adott otthont a 33. Magyar Evezős Ergométeres OrszágosBajnokságnak, az Egyetemi–Főiskolai Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak (MEFOB), valamint az Evezős Ergométeres Diákolimpiának.
Az egyetemi bajnokságon tíz intézmény mintegy 200 versenyzője mérte össze tudását, a Széchenyi István Egyetemet pedig 135 versenyző képviselte.

„Egyedülállónak mondható, hogy a résztvevők mintegy kétharmada a mi egyetemünk versenyzője volt, ráadásul a mindig aktív hallgatók mellett oktatóink is szép számmal jelentkeztek. Az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hiszen csapatunk három arany, négy ezüst és három bronzérmet szerzett”

– kezdte értékelését Alföldi Zoltán, a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának edzője, a Széchenyi István Egyetem oktatója. Hozzátette, az intézmény nemzetközi csapattal érkezett a versenyre, hiszen a magyar versenyzők mellett argentin, bangladesi, dél-afrikai köztársasági, jordániai, kenyai, mexikói és mongol hallgatók is szerepeltek.

Alföldi Zoltán, a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának edzője és Juhász Adrián, a profi egyéni kategória győztese (Fotó: Czucz Bálint)
„Evezős Európa- és világbajnok olimpikonunk, Juhász Adrián nyerte meg a profi egyéni kategóriát, míg csapatban győzedelmeskedett a vele, Szabó Bence Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmessel, Szigeti Roland egyetemi világbajnokkal és Szőllősi Balázzsal felálló együttes. Utóbbi versenyző néhány órával korábban az U23-as magyar bajnoki címet ismegnyerte. A harmadik aranyérmünk az amatőr oktató kategóriában született, Kovács Richárd Ágostonnak köszönhetően” – emelte ki az edző. Aláhúzta, valamennyi érmes és minden résztvevő büszke lehet a teljesítményére, amellyel ismét megmutatták, hogy a Széchenyi István Egyetem az ország egyik legsportosabb intézménye.
A Széchenyi István Egyetem érmesei (Fotó: Czucz Bálint)

"Nagyon köszönöm a Győri Atlétikai Club munkatársainak és Papp Oszkár elnök úrnak a színvonalas rendezést, amelynek köszönhetően a széchenyisek hazai környezetben, hatalmas aktivitással és rendkívül eredményesen versenyezhettek.

Külön öröm, hogy a hallgatóink mellett kollégáim is ennyire aktívak voltak, érmeket is nyertek, Pidl Renáta, illetve Kovács Richárd időeredménye pedig igazán kimagasló szint, amihez szívből gratulálok”

– fogalmazott dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési ésSportközpontjának vezetője.

Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség győri születésűelnöke különdíjat adott át a Széchenyi-egyetem legjobbamatőr női és férfi hallgatójának, Matkovics Veronikánakés Kovács Balázsnak.

Népes, nemzetközi csapattal képviseltette magát a Széchenyi István Egyetem. (Fotó: Czucz Bálint)
A képen balra Pidl Renáta a női egyetemi amatőr oktató kategória ezüst, jobbra pedig Gubucz Krisztina, a szám bronzérmese (Fotó: Czucz Bálint)

A Széchenyi István Egyetem eredményei:

ARANYÉREM

Férfi egyetemi profi: Juhász Adrián

Egyetemi csapat: Juhász Adrián, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szőllősi Balázs

Egyetemi amatőr oktató: Kovács Richárd Ágoston

EZÜSTÉREM

Női egyetemi amatőr: Matkovits Veronika

Női egyetemi amatőr oktató: Pidl Renáta

Férfi egyetemi amatőr: Kovács Balázs

Egyetemi csapat: Kaczur Márton, Józsa Márton, Oláh Máté, Csiszár András

BRONZÉREM

Női egyetemi profi: Fazekas Fanni Női egyetemi amatőr oktató: Gubucz Krisztina

Férfi egyetemi amatőr oktató: Petroczki Ferenc

Az egyetemi amatőr oktató kategória győztese, Kovács Richárd Ágoston középen, míg jobbra a bronzérmes Petroczki Ferenc. (Fotó: Czucz Bálint)

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!