2023 utolsó hazai mérkőzésére készülhetett a közönség szombat este, csapatunk a tabella harmadik helyén álló FTC-Telekom együttesét fogadta az Andersen Ligában.

Az első harmad kifejezetten „álmosra” sikeredett, a csapatok nem estek egyből egymásnak, de kapura lövéseink számában nem lehetett panasz, aminek a 17. percben meg is lett az eredménye: Kiss Ádám kapott nagyszerű passzt a sérüléséből felépülő Jábor Bendegúztól, amit kíméletlenül ki is használt. Szerettük volna, ha megnyugtatóbb előnnyel mehetünk az első szünetre, de több találat nem esett a harmadban.

A második játékrészre érezhetően magasabb fordulatszámon lépett jégre mindkét együttes, a ritmusváltás viszont a fővárosiaknak sikerült jobban, rögtön a második percben sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt Pella révén. Bő tíz perccel később pedig már a vezetés is a Fradi kezében volt, Horváth volt eredményes. Már nagyon úgy tűnt, hogy a szünetre most a vendégek mehetnek előnnyel, de ismét megmutatkozott az idei szezonra rengeteget fejlődött mentális ereje a csapatnak: 4! másodperccel a sípszó előtt kapott a jól helyezkedő Madácsi Benedek egy gyönyörű, hosszú passzt Láday BencétőlFöldesnek esélye sem volt a védésre.

Az utolsó harmad tiszta lappal indult, amiben egy abszolút kiegyenlített játék bontakozott ki, mindkét oldalon kihagyott helyzetekkel. Gól nem esett a 20 perc alatt, így idei szezonunk első hosszabbítására készülhettünk hazai közönség előtt. Madácsi-Almási-Csölle trióval álltunk fel az extra 5 percre és szerencsére cserére sem volt szükség a győztes gólt megszerzéséhez: egy nagyszerű Mészáros védést követően Almási Márk „robbant” át a pályán a megszerzett koronggal és nem hagyott sok lehetőséget Földesnek, kíméletlen precizitással bombázta a jobb felsőbe a mindent eldöntő találatot.

A mérkőzés végére ismét izgalmakkal teli perceknek örülhetett a szép számmal kilátogató közönség és győzelemmel zárjuk az évet a Győri Jégsport Központban.

23-án még vár a fiúkra egy találkozó a Vasas ellen, majd egy rövid pihenő után januárban újult erővel folytatjuk.