Hibákkal tarkított mérkőzésen sikerült végül magabiztosan nyerni.

SZERZŐ

Turi Edina

SPORTÁG

Kézilabda

DÁTUM

2022. 08. 25.

SOCIAL

A

mérkőzést a Nagy, Sövegjártó, Mátés, Rosta, Ujvári, Gaál sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival.  A mérkőzés rögtön Pulai hétméteres hárításával indult, első találatunkat pedig Mátés szerezte meg a következő támadásunk folyamán. Rögtön a harmadik percben kettő perces kiállítás tkapott Goór, így gyorsan emberhátrányba kerültünk. Pulai védéseivel és az ajkaiak pontatlan játékával a nyolcadik percben 4-0-ás állás mutatott az eredményjelző, melyet követően a vendégek is megszerezték első találatukat. A tizedik percbe érkezve Rosta is megszerezte első győri gólját, 6-3-ra módosította az eredményt. Továbbra is több technikai hibával játszott az Ajka, azonban nálunk is csúsztak be hibák. Sövegjártó, Ujvári és Nagy is gyors indulásokból voltak eredményesek, így negyedóra elteltével 9-5-ös állást mutatott az eredményjelző. Már 9-7-es állásnál érkeztek a friss emberek, Lang, Győri-Dani és Ásványi kapott játéklehetőeséget, Goór pedig továbbra is védekezésben kapott szerepet. 13-7-re módosította az eredményt Nagy a 20. percben, amit azonnali vendég időkérés követett. A 22. percben második kiállítását is megkapta Goór, amelyet egy technikai hiba követett egy üreskapus ajkai góllal. A félidő utolsó öt percébe lépve vezetőedzőnk is időt kért 15-11-es állásnál. Az utolsó öt percben mindössze három gól esett, egy a vedégektől, majd emberelőnyből Mátés és Gaál voltak eredményesek. A félidei eredmény: 17-12.

A második játékrészt a Gaál, Ujvári, Rosta, Sokoray, Győri-Dani, Nagy sorral kezdte csapatunk a kapuban Pulaival. A vendégek góljaival kezdődött ez a félidő, majd az első felkészülési mérkőzésén pályára lépő Rosta találat az ellenfél kapujába kétszer is (37. perc 19-15). Ujvári szerezte harmadik találatunkat a 39. percben, majd Sokoray is kapuba talált a mérkőzés során először. A 42. percben Ásványi piros lapot érő szabálytalanságát követően kettő percig emberhátrányban játszott csapatunk, de Sokorayt ez sem zavarta meg, betörésből ismét gólt szerzett (45. perc 22-16). Negyedóra elteltével érkeztek a cserék a széleken, Paár és Pápai kaptak játéklehetőséget, valamint Lang és a kapuban Décsi is pályára lépett. Azonnal gólt is szerzett Lang ám a következő támadásunk során Sokoray ellen szabálytalanul védekeztek a vendégek, így emberelőnybe kerültünk az 50. percben. Ez alatt a kettő perc alatt hét gólosra növeltük előnyünket Paár hétméteresével (50. perc 26-19). Rosta ziccerből szerzett góljával és Paár újabb büntetőből szerzett találatával az utolsó öt percre már nyolc góllal vezettünk. Potyogtak a gólok mindkét térfélen az utolsó percekben, a védekezés már nem volt olyan kemény egyik térfélen sem. Az utolsó találatainkat Sokoray, Paár és Lang szerezték, így a végeredmény: 32-24.

Bencze József: „Mindkét csapat rengeteg hibával tarkított mérkőzésen van túl! Ezen a meccsen kijöttek azok, az eddig eltitkolt hibák -támadásban és védekezésben is -amiket  ki kell javitanunk. Dolgozunk tovább, hogy a rajtra készen legyünk!.”

AGROFEED ETO-UNI Győr – KK Ajka   32 – 24    /17-12/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Pulai, Varga, Lang 3, Sokoray 3, Molnár, Győri-Dani, Goór 1, Pápai, Ásványi 2, Nagy 4, Rosta 4, Sövegjártó 3, Mátés 3, Paár 3, Ujvári 4, Gaál 2, Décsi

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!