A 2022/23-as bajnoki szezon utolsó mérkőzésén a Tatai AC-t láttuk vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban május 14-én vasárnap 19:15-kor. Jól felkészült csapatok viadalát láthattuk, de sajnos a szurkolók rendületlen biztatása ellenére nem sikerült itthon tartanunk a 2 pontot, Agrofeed ETO-UNI Győr – Tatai AC 22:29.

SZERZŐ

Agrofeed ETO – UNI GYŐR

SPORTÁG

Kézilabda

DÁTUM

2023.05.15.

SOCIAL

A mérkőzést védekezéssel indítottuk, Nagy – Győri-Dani – Goór – Ásványi – Lang – Simon alkotta a győri falat, Pulai pedig a kapunkat védte. A találkozó első perceit a kevesebb lendület és a sok technikai hiba jellemezte. Mindkét csapat idegesen kezdett, de a hazaiak tudtak nehezebben kikerülni ebből az állapotból, így a 7.percig kellett várni az első győri gólig, amelyet Lang szerzett. A vendégek azonban eddigre már 4 találatnál jártak (7. perc 1-4), és ezt a különbséget kellett ledolgozniuk a fiúknak. Sajnos ezzel a góllal sem sikerült áttörni a falat, és ismét hosszú gólcsend volt hazai oldalon, ezért Bence József vezetőedző időt kért, hogy rendezni tudja a csapat a sort. Ezután nagyobb lendülettel tért vissza a csapat a pályára, de gól még mindig nem sikerült lőni, a győri csapat legjobb teljesítményét egyértelműen Varga István nyújtotta a kapuban. A kapusteljesítmény a másik oldalon is meghatározó volt, Tatai Péter parádés védéseket mutatott be és jelentősen megnehezítette a győri lövők dolgát. A 16. percben Paár szélről szerzett gólja megtörte a haza gólcsendet, és innentől elkezdtek betalálni a győri labdák a kapuba. A 22. percben Varga gyönyörű üres kapus góljánál állva tombolt a közönség, és a csapat új erőre kapva a félidő végére 3 gólos különbségre zárkózott fel. 30.perc 9:12.

A második félidőben magabiztosabban kezdett a hazai csapat, 3 gyors góllal sikerült 2 gólra ledolgozni a hátrányt (37. perc 13:15). Sajnos egy rosszul időzített Sövegjártó kiállítás ismét megtörte a lendületet és a tatai csapat visszaállította az 5 gólos különbséget. A félidő közepén két Paár és egy Nagy találat esélyt adott az ETO-nak a szépítésre (45. perc 17:21), azonban több technikai hibát vétettünk és az utolsó 10 percbe már 7 gólos különbséggel mentünk. Innentől az lehetett a reális cél, hogy minél kisebb hátránnyal fejezzük be a mérkőzést. Ehhez hozzájárult Nagy Martin két értékesített 7 méterese, és két bravúros védés Décsi Gergőtől. A mérkőzést végül 22:27-es végeredménnyel fújták le.

Gratulálunk a Tatai AC-nek, és köszönjük a győri szurkolók biztatását!

Bencze József vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

“Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet hagytunk ki és sok volt a technikai hiba, ez meg is pecsételte a sorsunkat. A tatai csapat nagyon összeszedetten játszott, és ezzel sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt. Mindenképp szeretnénk bebiztosítani a 3. helyünket a bajnokságban, ezért Ózdra pontért megyünk. Köszönjük a szurkolóknak a kitartó biztatást!”

Agrofeed ETO-UNI Győr – Tatai AC 22:27

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (K), Varga (K) 1, Pulai (K), Sokoray 1, Győri-Dani, Molnár, Goór , Lang 4, Ásványi 3, Nagy 5, Pápai, Sövegjártó 2, Paár 5, Simon 1, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!