Igazán jól indult számunkra 2024, 3 idegenbeli mérkőzésünkön is sikert arattunk az Andersen Ligában. Ezért is vártuk nagy reményekkel első hazai mérkőzésünket, ahol a Goodwill Pharma Szeged csapatát láttuk vendégül szerda este a Győri Jégsport Központban.

Pozitívan alakult a találkozó legeleje, alig 3 perc elteltével Madácsi Benedek volt eredményes, itt még bíztunk benne, hogy egy folyamat első részét láthattuk. Ez sajnos nem így történt, bár kapura lövéseink száma az első harmadban közel duplája volt, mint ellenfelünknek, mégis ők tudták helyzeteiket jobban érvényesíteni. Előbb Biakin, majd Danilov talált be a győri kapuba, így a szünetre egy gólos hátránnyal mehettünk.

A második harmadra feljebb kapcsoltuk a fokozatot, de így tett a Szeged is, az ötödik percben egy szerencsétlen ütközés miatt Makovics Bence 5+20-as, végleges büntetést kapott, az ellenfél játékosát, Ujj Zalánt ápolni kellet, később megfigyelésre kórházba is került. Ahogy utólag kiderült, ez volt a találkozó kulcsmomentuma, a szegediek 2 gólt is lőttek az 5 perces büntetés alatt (Jakab és Balogh), amivel már 3-ra növelték előnyüket. Később sikerült egy emberhátrányos helyzetben is jól kontrázniuk (Morvay), amivel igencsak feladták a leckét az utolsó harmadra.

Az utolsó játékrészre nagy lendülettel jöttünk ki, de nagyon hamar érkezett egy újabb „csapás”, Biakin volt újból eredményes kevesebb mint egy perccel a korongbedobás után. Szépen lassan elkezdtük felőrölni az ellenfél játékát, előbb Vas Márk, majd Horváth Richárd talált hosszú idő elteltével újra a vendégek hálójába, de épphogy megtalált lendületünket ismét megállították Morvay is duplázni tudott. Az utolsó percekre minden erőnket bevetettük, de túl nagy volt a hátrány, csak szépítő találatokra futotta Lévai Norbert és Csölle Dániel révén.