Vasas–SERCO UNI Győr 74–80 (15–16, 21–24, 22–22, 16–18)

Budapest, 100 néző. V.: Jakab, Kovács N., dr. Németh P.

Vasas: Szmailbegovics 9/3, TÓTH O. 14, Szerencsés 14/3, Budácsik 5, NUNN 15. Cs.: Madár K. 4/3, Van Rijs L. 4, Madár E. 3, Salamon 6. Edző: Milos Pavlovic.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 20/3, DOMBAI 16/6, Bach 6, Török Á. 6/6, MOMPREMIER 7. Cs.: Williams 10, Dubei 3/3, Ruff-Nagy D. 4, Weninger 1, Oroszová 7/6. Edző: Cziczás László.

Részletes statisztika ide kattintva található.

SZERZŐ

SERCO UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2023.01.07.

SOCIAL

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a hazaiak szerezték az első kosarat, amire Dombai kosár plusz büntetővel válaszolt. Ellenberg hárompontosa egy 7–0-s roham kezdetét jelentette (5–12). Kicsit feljebb zárkózott a Vasas, de ekkor Dombai emelt be egy triplát (8–15). Hullámzott a játék, a Vasas csinált egy 4–0-ás sorozatot, majd Szmailbegovics szerzett egy hármast, amivel egy pontra olvadt az előnyünk a negyed végére (15–16).

A második szakaszt Dombai nyitotta egy trojkával. Vasas-dupla után Mompremier megszerezte első kosarát a meccsen. Nem változott a játék képe, tartottuk a 2–4 pontos előnyünket. Oroszová triplája után lett megint nagyobb a különbség (20–26). Szerencsés és Dubei váltott hárompontost a negyed közepén, ezzel 31–23 volt a javunkra. Utóbbi kosara után időt kért a hazaiak edzője. Nagyobb előnyt a folytatásban sem tudtunk kiépíteni, állandósult a 4–5 pontos különbség. A nagyszünetben 40–36 volt a javunkra.

A második félidőben ugyan mi dobtuk az első kosarat, de a Vasas feljött két pontra, mikor Oroszová dobott egy fontos hármast (40–45). Ahogyan azt várni lehetett, a hazaiak nagyot harcoltak, így minden labdáért, minden kosárért meg kellett küzdenünk. Ellenberg büntetőivel tovább tudtuk növelni az előnyünket. Fellélegezni azonban nem lehetett, mert ismét visszakapaszkodott a Vasas (50–51). Időt is kért Cziczás László, ami után Szerencsé bónuszbüntetőjével egyenlített a Vasas (51–51). Török hármasa nagyon kellett, amivel csapatkapitányunk „megágyazott” egy 10–2-es rohanásnak. Török újabb trojkája után Milos Pavlovic kérte ki idejét. A zárófelvonás előtt azonban újra csak négy pont volt az előnyünk (58–62).

Az utolsó tíz percet 4–0-val kezdve megdupláztuk a különbséget. Ez nyugtatólag hatott a csapatra, hiszen a negyed közepén tíz pontra elléptünk (62–72). Egy 8–0-val viszont megint nyílttá tette a találkozót Vasas, a hajrá 72–74-ről kezdődött. Cziczás László időkérését követően Bach két pontos büntetővel tompította kicsit az izgalmakat, majd Ellenberg is megtette ezt a büntetővonalról (72–78). A hajrában sikerült megőrizni az előnyünket, így talán még a vártnál is nehezebben, de végül megszereztük az újabb, nagyon fontos két pontot.

Cziczás László: – Gratulálok a Vasasnak, nagy erőbedobásra késztettek bennünket, hogy egyáltalán megnyerjük a meccset. Nehéz mérkőzésből érkeztünk, nehéz pályán kellett a kötelező győzelmet begyűjtenünk. Ennek örülhetünk, a játéknak azonban közel sem. Remélem, azért előbb-utóbb utolérjük magunkat, és azt az arcunkat mutatjuk, amit sok esetben ősszel.ű

Török Ágnes: – Az egyetlen pozitívuma a mérkőzésnek, hogy győztünk. Minden másért a dicséret a Vasasé. Dekoncentráltak voltunk, nem tudtuk irányítani a találkozót, nem tudtuk jobban meglovagolni azokat a pillanatokat, amikor nyolc-tíz ponttal vezettünk.

Fotók: Vasas Akadémia

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!