Sopron Basket–SERCO UNI Győr 80–68 (24–15, 18–18, 15–13, 23–22)

Sopron, NB I-es női döntő, 1. mérkőzés, 1200 néző. V.: Földházi, Goda, Varga-Záray.

Sopron Basket: Fegyverneky 7/3, TURNER 8, Czukor 7/3, BROOKS 25, MAGBEGOR 19. Cs.: Böröndy 2, Kunek 8/3, Stankovic 4. Edző: Gáspár Dávid.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 28/6, Dubei 7, Dombai 5/3, Török Á., Williams 2. Cs.: OROSZOVÁ 13/3, Varga Zs. 3/3, Ruff-Nagy D. 10/6, Weninger. Edző: Cziczás László.

A meccs statisztikája ide kattintva olvasható.

SZERZŐ

SERCO UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2023.04.15.

SOCIAL

Csapatunkból Bach Boglárka hiányzott betegség miatt.

Több mint másfél percet kellett várni a finálé első kosarára, Magbegor szerezte, de gyorsan jött a válasz Ellenbergtől. A folytatásban 2–4 ponttal vezettek a hazaiak, viszont Ellenberg ellen faultoltak hárompontos kísérletnél, a büntetőivel egy pontra feljöttünk (8–7), majd a negyed közepéhez közeledve átvettük a vezetést (10–11). A Sopron nem hagyta magát, és Kunek triplájával négy ponttal ismét ellépett (17–13), a negyed végére pedig tovább nőtt a különbség, ráadásul Török Ágnes már négy személyi hibánál járt (24–15).

Ellenberg triplával nyitotta a második negyedet, Brooks duplával felelt. Dombai triplája után már csak három pont volt a hátrány, ami kettőre olvadt Ellenberg egy sikeres büntetőjével (26–24). Elvesztette a játék ritmusát a Sopron, támadhattunk az egyenlítésért, de egy eladott labda, majd egy khagyott ziccer utáni gyors lerohanás után megint hat pont lett a két csapat között (30–24). Időt is kért Cziczás László. Továbbra sem találtunk fogást a hazaiakon, akik a 16. percben elléptek tíz ponttal (36–26). Ellenberg hármasa után jöttünkbe újra tíz pont alá (38–30), Gáspár Dávid időt is kért. A nagyszünetben 42–33 volt a Sopron Basket javára.

Brooks-kosárral és Czukor-triplával folytatódott a mérkőzés a fordulás után (47–33). Williams szerezte a negyed első győri kosarát. Noha tíz pont körüli hátrányban voltunk csak, érdekesség, hogy a dobószázalékban óriási volt a különbség a két csapat között: 51–24 volt a hazaiak javára. Apró lépésekkel közeledtünk ellenfelünkhöz, Oroszová kosarával 51–44 volt az állás, Gáspár Dávid kért időt. A folytatásban megint tíz pont fölé nőtt a hátrányunk, de Ellenberg gyorsan dobott egy közelit. A zárószakasz előtt 57–46 volt oda.

Dubei kosárral nyitotta a negyedet, Williams pedig megkapta ötödik személyi hibáját. Kicsit megint nőtt a különbség (64–50).  Török Ágnes is kipontozódott, így a palánk alatt eléggé leszűkültek a lehetőségeink. Oroszová szerzett két kosarat, egyet távolról, egyet pedig centerpozícióból (66–54). Gáspár Dávid megint időt kért, Ellenberg büntetőivel újra a lélektani határ közelébe kerültünk (66–56), de Varga Zsófiát is elveszítettük öt személyi hiba miatt. Fegyverneky és Oroszová váltott triplát. A beszűkült rotációnak, illetve a kevesebb pihenőnek is köszönhetően a hajrában már nem volt esély közelebb kerülni. Ennek ellenére hatalmasat küzdött csapatunk, és ugyanilyen hozzáállással, jobb dobószázalékkal, a hazai közönség támogatásával kedden este hazai pályán minden esély megvan arra, hogy kiegyenlítsük a párharcot.

Cziczás László: Gratulálok a soproniaknak. Megérdemelten szerezték meg az első győzelmet. Az első negyedben sok buta faultunk volt. Olyan különbség alakult ki, ami után végig futnunk kell. Utána rendeztük a sorokat, három negyeden keresztül viszont lépést tudtunk tartani a soproniakkal, ami azt gondolom, nagy szó. Centerposzton alulmaradtunk, erre ki kell találnunk valamit a második meccsre.

Aaryn Ellenberg: Negyven percig nagyon kemény meccs volt, sok hibát követtünk el, ezeket kell kijavítanunk a következő mérkőzésre.

Gáspár Dávid: Örülök a győzelemnek, ez az egy pozitívum. A játék képével nem vagyok elégedett. Sokkal okosabban is játszhattunk volna, a győriek keményen tartották magukat. A következő meccsen nem lesz elég az öt perc jó játék.

Ezi Magbegor: Négy kemény negyed volt, de összességében kiegyenlített volt a csata. A győriek biztosan változtatnak majd a játékukon, így nekünk is kell majd, illetve maradni annál, ami működött.

Fotó: Nagy Gábor

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!