SERCO UNI Győr – BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 86-40 (19-18, 20-8, 23-7, 24-7)

Győr, NB1-es mérkőzés, 300 néző. V.: Földesi, Horváth, Szalai

SERCO UNI Győr: Ellenberg 10/3, Dombai 8, Dubei 6, TÖRÖK 10/6, WILLIAMS 10/3 Cs.: RUFF-NAGY 9/3, Oroszová 4, Baffy 6/6, Bach 5/3, Weninger 5/3, Rozmán 3/3, Varga 10

BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós: Takács 6, MCBRYDE 8, DEGBEON 9/3, Vári 2, Perez 6/6 Cs.: Duka, Gróf 1, Zsámár 3/3, Katona, Szabó, Aldazabal 5, Andi

A részletes statisztikát ITT találjátok!

SZERZŐ

SERCO UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2023.03.18.

SOCIAL

Ellenberg kosarával kezdődött a BKG elleni találkozónk és egészen a negyed hatodik percéig tudta tartani a kis különbséget ellenfelünk. Nálunk Török Ági kezdte remekül a meccset, két triplával adta meg az alaphangot a találkozónak. Ahogy mentünk az első szünet felé, akadt pár hibánk, amit a Szigetszentmiklós meg is büntetett és 15-15-re feljött 2 perccel a negyed vége előtt, sőt egy triplával a vezetést is átvette. Oda-vissza estek a kosarak, ellenfelünk pedig a nyakunkon volt az első szünetben, 19-18 volt az állás.

Kihagyott támadással, majd egy Bach Bogi labdaszerzéssel folytattuk a játékot a második negyedben, és szépen fokozatosan melegedtünk bele a meccsbe. A BKG nem tudott kosarat dobni az első három percben, ezt Takács törte meg egy triplával. Az előnyünk így is hat pont volt a kékmezesekkel szemben. Négy perccel a félidő előtt 11 lett a különbség, szerencsére a mi javunkra, 33-22. Ebben a negyedben Ellenberg és Williams is aktív volt, felnőttek Török mellé. A különbség csak nőtt, így egy magabiztos 39-26-os előnnyel mehettünk pihenni a szünetre.

Hasonló nagy elánnal mentünk bele a harmadik negyedbe. Ruff-Nagy gyorsan szerzett négy pontot két szép akcióból, illetve Dubei is jól fejezte be az akcióját, gyorsan 45 ponton találtuk magunkat, miközben ellenfelünk csak kétszer volt eredményes. Peyton Williams (!) egy hármassal növelte előnyünket, átlépve a 20 pontos különbséget. A BKG a fáradtság jeleit mutatta, nehezen szerzett pontokat, mi pedig szépen támadtunk továbbra is, 59-33-ra vezettünk 1 perccel a negyed vége előtt, ezt egy triplával még megfejeltük a dudaszó előtt.

A záró játékrészben nem volt kérdés, ki irányítja a találkozót. Jól ültek a támadásaink, ennek köszönhetően nagy előnyt tudtunk kiharcolni, 30 pontra duzzasztottuk a különbséget. A szerzett pontjaink szépen eloszlottak a pályára lépők között. A BKG az első 10 percet leszámítva nem tudott komolyabb erőkifejtést bemutatni. Negyedről negyedre esett vissza a teljesítménye, miközben a miénk csak fejlődött. Három perccel a meccs vége előtt már 40 volt közte. A végén Cziczás László mindenkinek tudott játéklehetőséget biztosítani. Összességében elmondhatjuk, hogy a rájátszás pályaelőnyéért zajló harcban jól vettük az első akadályt és magabiztosan vertük meg a BKG Szigetszentmiklóst 86-40-re. Folytatás jövőhéten Szekszárdon.

Cziczás László: Nagyon örülök, hogy mindenki játéklehetőséget kapott a mai mérkőzésen, és hogy mindenki pontot is tudott szerezni, ez külön öröm. Lassan indultunk be, az első negyeddel nem voltam elégedett, de összességében ez jó ráhangolódás lehet a jövő hétvégi meccsre, ami nyilvánvalóan más kávéház lesz. Nagyon örülök, hogy eljutottunk oda, hogy a bajnokság utolsó mérkőzése előtt az alapszakasz helyezésünk a saját kezünkben van. Nagyon büszkék vagyunk erre, és szombaton meg is próbáljuk megszerezni a második helyet.

Török Ágnes: Kellett egy tíz perc, mire felébredtünk, de utána három negyeden keresztül nagyon jól tudtunk védekezni, alacsony pontszámon tudtuk tartani az ellenfelünket, és szerintem ma ez volt a kulcsa a győzelemnek. Ebből lett lendületünk a támadásra, és ennek köszönhető a nagyarányú győzelem.

Gedei Tibor: Egy negyedet tudtunk úgy kosárlabdázni, ahogyan szerettünk volna. Nyilván szűkebb rotációnk van és nagyon rossz energiaszinten játszottunk a második negyedtől. Az sem segített, hogy a faulthatár furcsán volt belőve akkor, amikor a mérkőzés még nyílt volt. Büntetőt engedtek a Győrnek, amit mi is megkaphattunk volna. Innentől széthullottunk, de örülök, hogy mindenkinek tudtam játékidőt biztosítani, hiszen a fiataljaink tavaly még az A csoport közelében sem voltak, ez pedig nagy élmény nekik. Sokat kell fejlődnünk és edzenünk, egyesületként is nagyon az elején járunk annak, hogy ilyen szintű csapat legyünk, mint az ellenfelünk. Sok sikert nekik a bajnokságban.

Zsámár Panna: Az első félidőben nagyjából sikerült felvennünk a harcot a Győr csapatával, főleg lendületben és pontok terén. Sajnos ez a lendület elfogyott a második félidőre és a hazaiak felül tudtak kerekedni rajtunk.

Fotó: Nagy Gábor

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!