SERCO UNI Győr–PEAC 92–71 (24–17, 25–14, 13–16, 30–24)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 600 néző. V.: Nagy V., Ádám, Fodor.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 15/3, DOMBAI 17/9, DUBEI 12/6, TÖRÖK Á. 13/6, MOMPREMIER 21. Cs.: Ruff-Nagy D. 3/3, Oroszová, Weninger 3/3, Williams 6, Rozmán, Varga Zs. 2. Edző: Cziczás László.

NKA Universitas PEAC: Laczkó 2, Wentzel 12/6, CALHOUN 14/3, Burdick 4, KISS V. 14/3. Cs.: KATANIC 11, Selcova, Simon Zs. 4, SANCHEZ 10/6, Szűcs R. Edző: Jovan Gorec.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SZERZŐ

UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2022.11.13.

SOCIAL

Két fáradt csapatra lehetett számítani, hiszen mindkét gárda csütörtökön még idegenben játszott nemzetközi kupameccset – mi Litvániában, a pécsiek Törökországban –, ám ennek nyoma sem volt. Óriási elánnal vetették bele a küzdelembe magukat az együttesek. Hullámzott is a játék, 0–4 után 8–4, majd 8–11, nem sokkal később 16–13 volt az állást. A negyed második felében a vendégek időkérését követően sem hagyott alább a lendület, szerencsére mi voltunk a termékenyebbek, a szakasz utolsó percének 24–17-tel vághattunk neki, és már nem is változott az állás.

A rövid szusszanás után győri kosarakkal folytatódott a mérkőzés, tíz pont fölé nőtt az előnyünk (28–17). Tovább nőtt a különbség, 35–19-re vezettünk, amikor jött egy pécsi tripla. Egy pillanatra megrekedtünk támadásban, de aztán rendeztük a sorokat, és a 18. percben 44–26-ra vezettünk. A félidő hajrájában kicsit faragott hátrányából a PEAC, de a szakasz végére visszaállt a 18 pontos differencia (49–31).

A második félidő első kosara több mint egy perc után esett, a pécsiek két büntetőből voltak eredményesek. Hosszabb időre „befagytak” a gyűrűk, az újabb találat több mint három perc után Török Ágnes révén született meg (51–33). Wentzel hármasa után, egy duplát is szereztek a vendégek, visszajöttek a lélektani tíz pont közelébe (51–38). A negyed második felében Dombai fontos pillanatban emelt be egy triplát, kicsit megtörve a baranyaiak folyamatos felzárkózási kísérletét. Beesett egy trojka a másik oldalon is, hogy ne lehessen fellélegezni (57–44). A zárófelvonás előtt ígyis magabiztosan vezettünk (62–47).

Az utolsó tíz percben Ruff-Nagy is fontos triplát szerzett, de a pécsiek nem adták fel. Utolsó erőtartalékait mozgósította mindkét gárda, két perc telt el a negyedből, mikor Cziczás László gondolta úgy, hogy időt kell kérnie (67–55). Mompremier kosara nagyon kellett plusz tíznél (69–57). Óriási volt a küzdelem, mindkét csapat becsülettel dolgozott. Kosárra kosár volt a válasz, így nem csökkent a távolság. Mompremier megint tolt egyet a szekéren, Török triplájával pedig eldőlni látszott a találkozó (78–59). Egy időkéréssel még próbálkozott a pécsiek edzője. Alig több mint három perc volt hátra, mikor sportszerűtlent fújtak az egyik pécsi játékosra. Dubei mindkét büntetőt bedobta, akciókosarat viszont nem tudtunk szerezni. Szerencsére ez is belefért. A hátralévő időben már kézben tartottuk az irányítást, és végül biztosan szereztük meg a győzelmet a rangadón. Ezzel pedig a mezőny egyedüli százszázalékos csapataként a tabella élére ugrottunk.

Cziczás László:Jól kezdtük a mérkőzést, de a harmadik negyedben kicsit megtorpantunk. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, de ilyen megingások nem mindig férnek bele. Azt gondolom, eddig jól sikerültek a meccsek, de hosszú még a szezon.

Dombai Réka:Úgy érzem, az elejétől nagyon jól játszottunk, a harmadik negyedbeli kisebb megingás sem tört meg bennünket. Mindenképpen azon voltunk, hogy a válogatott szünet előtt sikerrel zárjuk le a bajnoki sorozatot.

Jovan Gorec:Nem játszottunk jól, ráadásul elég hamar elveszítettük Burdickot bokasérülés miatt. Talán vissza lehetett volna küldeni, ő meg is próbálta volna, de én döntöttem úgy, hogy nem kockáztatok, hiszen hosszú a szezon. Szükség van rá a folytatásban.

Beatriz Sanchez: Az első perceket leszámítva nem voltunk jók. Akármivel próbálkoztunk, nem igazán találtuk a ritmust. Nincs tragédia, dolgozunk tovűább, hogy a folytatásban sikeresek legyünk. 

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!