Az akadémia korosztályok augusztus 1-jén, a fiatalabbak 8-án kezdték meg a felkészülést az új szezonra. Gálos Lászlót, az UNI Győr NKA szakmai igazgatóját az eddigi tapasztalatokról kérdeztük.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SZERZŐ

UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2022.08.27.

SOCIAL

Utánpótlásunk egyik fele a negyedik, a másik a harmadik hete dolgozik keményen azért, hogy majd az előttük álló feladatokat minél sikeresebben teljesítse. A szokásos nehézségekkel azért meg kell küzdeni, sokan hiányoztak és hiányoznak most is nyaralás, nyári táborok vagy most éppen az iskolák gólyatáborai miatt” – kezdte a szakember, aki a gyerekek hozzáállásával elégedett.

„Aki itt van, szívét-lelkét beleteszi az edzésekbe. Remélhetőleg ennek lesz eredménye, bár a versenynaptár nem minden korosztály esetben ideális. A junioroknak jövő héten már selejtezőt kell játszaniuk, ami elég későn derült ki, addigra a felkészülést már összeállítottuk. Nyilván nem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk a helyzethez, így számukra a hagyományos Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emléktornát már a jövő hétvégén megrendezzük. Örömünkre szolgál, hogy mindegyik torna nemzetközi. Sajnos a junioroknál, akik vasárnap az egyetemi kiscsarnokban lépnek pályára, a szlovák Slovan Bratislava lemondta a részvételt, de a cseh Brno itt lesz, velük kétszer is összecsaphatnak fiataljaink” – folytatta Gálos László, aki hozzátette: az országos szakember-hiány akadémiánkon is problémát jelent.

„Nemcsak nálunk, hanem más csapatoknál is hiánycikk a képzőedző. Tisztában vagyok vele, hiszen már nagyon régóta csinálom, hogy ez rendkívül alapos, már-már sziszifuszi munkát igényel, de erre nagy szükség van, hogy képzett játékosokat neveljünk a magyar női kosárlabdázás számára. Annak nagyon örülök, hogy bejelentkezett hozzánk sajátnevelésű játékosunk, Chroméj Hajnalka, aki egyébként az NB I/B-s és az egyetemi csapatunknak is játékosa, de szívesen edzősködne, és most a kadett korosztály mellett dolgozik, éppen az én másodedzőmként” – mondta végezetül az akadémia szakmai vezetője.

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!