Az Andersen Liga mellett az EUHL küzdelmei is folytatódnak csapatunk számára 2024-ben, szerda este hazai pályán fogadtuk a Philosophers Nitra csapatát.

Komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a rájátszásba vezető úton pont a nyitrai együttes a legfőbb ellenfelünk, vereség esetén szinte biztosan elúszott volna az esély a legjobb hatba kerülésre.

A téttel mindkét csapat tisztában volt, az első perctől kezdve nagy iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, kihagyott helyzetekkel mindkét oldalon. 11 perc elteltével született a mérkőzés első találata, Vas Márk adta be gyönyörűen középre a korongot a messziről érkező Lévai Norbertnek, aki esélyt sem hagyott az ellenfél kapusának. Ebben a harmadban több gól nem született, így vezetéssel mehettek szünetre a fiúk.

A második harmadban is folytatódott a pörgős küzdelem, de a játékrész közepén sikerült a vendégeknek kihasználniuk egyik emberelőnyük utolsó másodperceit és Slavik révén egyenlíteniük. Négy perccel a sípszó előtt ismét emberelőnyük utolsó másodperceihez érkeztek a „Filozófusok”, de Kiss Ádám agresszív letámadása után a vendégek kapusa bot nélkül maradt, amit az érkező Farkas István tudott sikeresen kihasználni, ezzel újra előnybe juttatva csapatunkat.

Bár az utolsó játékrészre egy gólos vezetéssel jöttünk ki, azt érezni lehetett, hogy ebben a mérkőzésben még bármi megtörténhet. Nagyon fontos volt egy újabb győri találat, amit szerencsére Odnoga Mátyás „szállított” is a harmad derekán. Ezek után érezhetően még magasabb fordulatra kapcsolt a vendég csapat, növelte a nyomást, majd három perccel a vége előtt – egy időkérés után – lehozták kapusukat és 6 mezőnyjátékossal próbálták meg a félzárkózást. Bár többször is hajszálnyira voltunk az újabb találattól, mégis sikerült második góljukat megszerezni a vendégeknek (Rakus), ezzel egy találatra kerülve a hosszabbítástól.
A találkozó utolsó perce színtiszta küzdelem volt, a Nyitra minden erejével próbálta megszerezni az egyenlítő találatot, de szerencsére ki tudtuk védekezni ezt a 60 másodpercet és egy nagyon fontos győzelmet megszerezni.

A lefújást követően kitört a játékosokból a felfokozott feszültség és egy kisebb tömegverekedés is kialakult a jégen, szerencsére senki nem sérült meg komolyabban.