Óriási mezőny, 9 ország 647 versenyzője vett részt a Speedo Helsinki Swim Meet versenyen, mely a Párizsban 2024-ben rendezendő olimpiai játékokra biztosíthatott kvalifikációt.

SZERZŐ

PETROV IVÁN

SPORTÁG

ÚSZÁS

DÁTUM

2023.04.11.

Szabó Szebasztián az első napon 100 gyorson és 50 pillangón indult, mindkét számot fölényesen megnyerte, vasárnap pedig 50 méteres férfi gyorsúszásban a döntőben aranyérme mellett sikerrel 21,89 másodperces időeredményével olimpiai “A” szintet úszott, maga mögé utasítva többek között olyan neveket, mint a versenyszám regnáló Európa-bajnokát, a hazai pályán versenyző Ari-Pekka Liukkonent.

Az elődöntő – döntő rendszerű, kétnapos viadalon Jakabos Zsuzsanna 2200 versenymétert teljesített, valamennyi versenyszámban első helyezést szerzett.

Nem volt egyszerű a menü, az első nap 200 gyors, 100 pillangó és 200 hát – valamennyi távon szezoncsúccsal győzött – a második napon 400 vegyes és 200 pillangó szerepelt az étlapon, a nívós mezőnyben a legtöbb aranyérmet gyűjtötte a győri klasszis.

A győriek miniküldöttsége Petrov Iván edző vezetésével érte el a kiváló eredményeket, ahogy a szezon összes versenyén, ezen a viadalon is önköltségen vettek részt az olimpiára készülő versenyzők és edzők.

Forrás: gyorplusz.hu

8 versenyszámban állt rajtkőre a Győri Úszó Sportegyesület két versenyzője a Helsinki Swim Meet elnevezésű olimpiai kvalifikációs versenyen.

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!