SERCO UNI Győr–London Lions 76–82 (22–25, 21–20, 23–16, 10–21)

Győr, Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 500 néző. V.: Benczur, Tőzsér, Jankovics.

SERCO UNI Győr: Slocum 15/9, Dubei 13/9, Török Á. 4, Gyöngyösi 5/3, Goree 18/6. Cs.: Dombai 13/3, Ruff-Nagy D. 8/6, Molnár, Küllős. Edző: Cziczás László.

London Lions: Beckford-Norton 6, Kataintic 6, Syntsina 15/9, Winterburn 25/6, Wilkinson 10. Cs.: Meyers 4, Cox, Landrum 16/3. Edző: Stella Kaltsidou.

SZERZŐ

SERCO UNI GYŐR

SPORTÁG

Kosárlabda

DÁTUM

2023.09.08.

SOCIAL

Kisgyerekek ’Hajrá Vasas’ kiáltásai mellett kezdődött a piros-kékek elleni felkészülési mérkőzésünk, amely Jáhni kihagyott triplájával indult, majd Slocum is elhibázta a hárompontost a túloldalon. Az első pontot a Vasas szerezte Jáhni hármasából. Az első győri pontokat Ruff-Nagy szerezte, amikor lelopta ellenfele kezéről a labdát. A negyed felénél a Vasasnál volt az előny, 7-2-re vezettek a hazaiak. Nagyon sok jól kialakított helyzetet hagytunk az első 10 percben, nem érdemtelenül vezetett a Vasas 13-2-re egy negyed játék után.

A kétpontos első negyedről Gyöngyösi Janka mozdított el minket a folytatásban. Destiny Slocum szépen játszott, saját térfeléről megindulva szerzett szép kosarat, ekkor 18-7-re vezetett ellenfelünk. Közeledve a szünethez elkezdtünk éledezni, feljöttünk öt pontra, 18-13 volt az állás a negyed közepén. Egy fault+dobás kísérletből ismét 10 pontra nőtt a Vasas előnye. Destiny Slocum bevágott egy triplát végre, nem pattant ki a gyűrűből, de a hátrányunk nem akart elolvadni. Félidőben vezet a Vasas, fel kell keményedni a második játékrészre.

Oda-vissza kosarakkal kezdődött a második félidő, csak sajnos a Vasas triplával, mi duplával mentünk bele a harmadik negyedbe. A Vasas folyamatosan kijátszotta a sarkokba a labdát, amit üres ember kapott és már robbant is a tripla. Ebben a negyedben is kipörögtek a labdáink, így ellenfelünk 37-23-ra vezetett a negyed felénél. Szerencsés labdamenetek és kicsit felkeményedő védekezésnek köszönhetően próbáltunk egyre közelebb jönni, de a Vasas meglepett minket minden alkalommal. Egy perccel a harmadik negyed vége előtt 8 pontra feljöttünk, sőt a végjátékra ledolgozható 41-36-os, ötpontos hátránnyal mentünk.

A záró negyed elején ismét kicsit élesebb volt a Vasas, próbálta növelni előnyét, ami hellyel-közzel sikerült is neki, de lányaink is keményen küzdöttek. Hat perccel a vége előtt már négy pontra közelítettük meg ellenfelünket, 46-42-re. Török Ági remekül vette kezébe az kezdeményezést. Slocum magánakciója után egyenlítettünk, az extra kísérlettel pedig átvettük a vezetést, 46-47. A negyed félnél már nálunk volt az irányítás és az előny is. Slocum és Török hátukra vették a csapatot. A Vasas szétesni látszott a végére, 46-52-re vezettünk pár perccel a meccs vége előtt, sőt 11 pontosra nőtt az előnyünk a végére. Küzdős, hajtós meccsen, szinte végig hátrányban játszva megnyertük az első felkészülési meccsünket. Le a kalappal a Vasas előtt! A végeredmény: 54-66 ide!

Cziczás László: Továbbra is még a fizikai munkán van a hangsúly, az eredmény most másodlagos,  ettől függetlenül kicsit szomorú vagyok, hogy mégsem sikerült nyerni. Sokat kell még dolgozni, de ahogy bővül a rotációs lehetőség, és jönnek vissza a játékosok, remélhetőleg úgy lesz egyre jobb a játék. Aminek nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre. Köszönjük nekik a szurkolást.

Dombai Réka:Kedden kaptam zöld utat, hogy már teljes intenzitással edzhetek, így reméltem, hogy pályára lépek. Nagyon jó volt majdnem négy hónap után játszani. A lábammal nem volt gond, egy kicsit elfáradtam, de bízom benne, idővel egyre jobb lesz, ahogyan a csapat játéka is.

Stella Kaltsidou: Nagyon jó mérkőzés volt, a Győr egy rendkívül erős ellenfél, Euroligás csapat. Segítettek feltárni a gyengeségeinket, amiből nagyon sok volt ma. Sok volt az eladott labda, sok volt a hiba a védekezésben is. Voltak jó dolgok, amiből azt kell megtanulnunk, hogyan teljesítsünk magas szinten hosszabb ideig. Ebből a szempontból jól szolgálta a felkészülésünket ez a találkozó.

Holly Winterburn: Eléggé hátrányosan álltunk fel, mivel nem voltak magasembereink, de végre jó volt rendes ellenfél ellen pályára lépni. Mivel felkészülési meccs volt, nem volt túl szép a játék, de sokat tanultunk belőle. Az eredmény nem sokat számít ilyenkor, inkább a szerzett fejlődés.

Fotó: Nagy Gábor

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!