Az év utolsó mérkőzésén a DAB-ASP csapatát fogadtuk hazai pályán, ahol szerettük volna megismételni a szezon eleji magabiztos győzelmet. Sajnos a mérkőzés előtti napon csapatkapitányunk és másodedzőnk, Odnoga Matyi autóbalesetet szenvedett, szerencsére könnyebb sérülésekkel, de hiánya mindenképp fájó pont volt csapatunk számára. Ezúton is jobbulást és gyors felépülést kívánunk!

SZERZŐ

UNI GYŐR ETO

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2022.12.20.

Az első harmad inkább az “ismerkedés” jegyében telt, egy-egy nagyobb helyzet mindkét gárda előtt adódott, de egyiket sem sikerült gólra váltani.

Ezt a tendenciát rögtön a második harmad elején sikerült megtörni, sajnos a vendégek voltak eredményesek egy gyors kontratámadás után Domokos jóvoltából. Szerencsére nem kellett túl sokat várni a válaszra, alig több, mint 4 perc múlva Nagy Márk volt eredményes Almási gyönyörű passza után. Nem sokkal a szünet előtt a vezetést is sikerült megszerezni, Makovics Bence beadása pattant meg számunkra kedvezően egy védőn, Valenta-nak esélye sem volt védeni.

Úgy tűnt, az utolsó játékrész is – hasonlóan az elsőhöz – inkább a kihagyott helyzetekről, mint a gólokról fog szólni, de 5 perccel a vége előtt egy sajnálatos eset zajlott le a jégen. Makovics ütközött Stan-el a palánknál szabályos keretek között, amivel mindkét játékos földre került, majd a közelben tartózkodó Botkaev önuralmát teljesen elvesztve ütlegelni kezdte a földön fekvő Makovics fejét. Ez természetesen 5 perc + végleges kiállítással járt, így biztos volt, hogy emberelőnyben játszhatjuk le a meccs hátralévő részét. Ennek ellenére sikerült a végét a kelleténél izgalmasabbá tenni, másfél perccel a vége előtt, egy szédítő védelmi hibát kihasználva Marosi szerezte meg a vendégek egyenlítő találatát. Fejben már a hosszabbításra készültünk, de Nagy Márk másképp gondolta és az utolsó 30 másodpercben zseniális megmozdulásokkal kétszer is mattolta a vendégek kapusát, megszerezve a győzelmet az év utolsó mérkőzésén!

Nagyszerű évet zártak a fiúk, példás küzdőszellemet mutatva minden mérkőzésen. Jövőre is hasonlót kívánunk! Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs DAB-ASP: 4 – 2 (AL44)

Gólszerzők:
#18 Nagy Márk (3), #17 Makovics Bence (UNI GYŐR ETO)
#25 Domokos, #13 Marosi (DAB)

Fotó: Szabó Béla

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!