Sorozatban kilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) kézilabdadöntőjét Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A házigazdák nemcsak szervezőként, hanem csapataikkal is helytálltak: a férfiak ezüstöt, a nők bronzérmet vihettek haza, arról nem is beszélve, hogy a legjobb kapus, a legjobb játékos és a gólkirályi cím is győri sportolókhoz került.

A címvédő győri csapat (edzőjük: Vitéz Márton) ezúttal ezüsttel gazdagodott. (Fotó: Májer Csaba József)

SZERZŐ

HORVÁTH MÁRTON

SPORTÁG

KÉZILABDA

DÁTUM

2023.06.13.

Idén is a Széchenyi István Egyetem kampuszán rendezték meg a legjobb öt női és hat férfi hallgatói csapat részvételével kézilabda döntőjét. Ezúttal mindkét nemnél új bajnokot avattak: a férfiak fináléját, ezzel a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség vándorserlegét az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapata nyerte – felülmúlva a címvédő győrieket –, a nőknél pedig a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem diadalmaskodott, megelőzve többek között a harmadik helyezett Széchenyi István Egyetemet.

A széchenyis lányok (edzőjük: Urbán Nikolett) izgalmas bronzmérkőzés után a dobogó harmadik fokára állhattak fel. (Fotó: Májer Csaba József)

A remek szereplés mellett a győri utánpótlásképzés erejét jelzi az is, hogy számos kiválóegyéni teljesítményt láthattunk a tornán:

a legjobb kapus díját a férfiaknál Décsi Gábor zsebelhettebe, a nőknél a legjobb játékos Barcza Rebeka lett, míg agólkirályi címet a szintén széchenyis Gál Dominikaérdemelte ki.

Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára és Décsi Gábor, a torna legjobb férfi kapusa. (Fotó: Májer Csaba József)

Gál Dominika a torna gólkirálya lett, a díjat Auer Károlytól, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kézilabda Szövetség elnökétől vehette át. (Fotó: Májer Csaba József)

A legtechnikásabb játékos címet Barcza Rebeka érdemelte ki. A díjat Bartha Zsolt, a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Szövetség főtitkára adta át. (Fotó: Májer Csaba József)

A győriek nemcsak a pályán, hanem a háttérben is pazar munkát végeztek, ennek isköszönhető, hogy immár közel egy évtizede a Széchenyi István Egyetemen rendezik azegyetemi kézilabda-bajnokság döntőjét.

„Örömmel jövünk vissza mindig Győrbe, nem véletlenül. Itt mindig szívesen látnak minket, a szervezés kitűnő. Nyugodtan kijelenthetjük, itt a legjobbak a feltételek talán azegész országban. Két csarnokban párhuzamosan folyhatnaka mérkőzések, amelyek mindössze néhány méterre vannak egymástól, és a szállás is ugyanazon a helyszínen van. Hatosdöntőhöz ideális helyszín”

– értékelt Bartha Zsolt, a Budapesti Egyetemi–Főiskola Sportszövetség elnöke.

A végeredmény, férfiak:

1. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger

2. Széchenyi István Egyetem, Győr

3. Pannon Egyetem, Veszprém

4. Szegedi Tudományegyetem

5. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő

6. Budapesti Műszaki Egyetem

Nők:

1. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Budapest

2. Pécsi Tudományegyetem

3. Széchenyi István Egyetem

4. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

5. Szegedi Tudományegyetem

Legjobb kapus:

  • Décsi Gábor (Széchenyi István Egyetem)

  • Merő Dóra (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem)

Gólkirály:

  • Hári Levente (Pannon Egyetem, 30 góllal) és Bognár Nándor (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, 30 góllal)

  • Gál Dominika (Széchenyi István Egyetem, 23 góllal)

Legtechnikásabb játékos:

  • Nagy Bence (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)

  • Barcza Rebeka (Széchenyi István Egyetem)

Legjobb edző:

  • Dr. Barthalos István (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, férficsapat)

  • Fehér Krisztián (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, női csapat)

Jó mérkőzést hozott a férfitorna első helyéről döntő mérkőzés. (Fotók: Dudás Máté)