A curlinggel ismerkedtek a Széchenyi Egyetem hallgatói

Egyesületünk és a Széchenyi Egyetem szervezésében a népszerű hallgatói korcsolyázás mellett, egy másik téli sportot a curlinget is kipróbálhatták a hallgatók a Győri Jégsport Központban.

SZERZŐ

UNI GYŐR

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2023.02.25.

Az első egyetemistáknak szervezett, remek hangulatú sportági bemutatón 12 hallgató vett részt, több kar képviseletében. A sportszakmai munkát képzett curling instruktor, Faber Kristóf, az ETO HC curling szakosztályának vezetője irányította. Az esemény során a résztvevők megismerkedhettek a curling sportági szabályaival és a gyakorlatban is kipróbálhatták ezt a téli olimpiai sportot.

„A jövőben is lehetőséget szeretnénk biztosítani a hallgatóknak, és természetesen másoknak is, hogy kipróbálhassák a curlinget. Stratégiai partnerünkkel a Széchenyi Egyetemmel március 8-án az Egyetemi Sportnapok keretén belül pedig meg fogjuk szervezni az első egyetemi curling kupát is Magyarországon. Reméljük minél többen kedvet kapnak majd ehhez a téli sporthoz is Győrben, és a jövőben akár az országos versenyeken is szurkolhatunk majd győri curling csapatnak.” mondta Nagy Ákos ügyvezető.

Ezúton is köszönjük a Széchenyi Egyetem vezetésének, hogy támogatták kezdeményezésünket, és köszönet azoknak a lelkes hallgatóknak is, akik részt vettek az első egyetemi curling sportági bemutatónkon.

Forrás: gyorietohc.hu

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!