TFSE-MTK – SERCO UNI Győr 69-90 (18-22, 10-26, 26-22, 15-20)

Szekszárd, Sió Kupa, 100 néző.

TFSE-MTK: Dúl P., Király 3/3, Szabó F. 20/12, Burján 2, Tóth F. 19/12. Cs.: Kókai 2, Gábor 2, Dúl T. 7, Pusztai, Prechtel, Manis 14. Edző: Hegedűs Péter.

SERCO UNI Győr: Dombai 8, Dubei 18, Mészáros 5/3, Goree 7, Kiss V. 11. Cs.: Angyal 9/3, Ács, Garbin 11/6, Bach 9/3, Telenga 12. Edző: Cziczás László.

Kiss Virág pontjaival indult a meccs, amely a negyed közepéig teljesen egál volt, oda-vissza estek a kosarak. Az ötödik percben még mindig csak 8-8 volt az állás. A játékrész vége felé Angyal Barbi pillanatai következtek. Irányítónk szinte minden statisztikai mutatóban jegyzett strigulát. Lepattanója után kiosztott egy asszisztot, majd a TF támadásából labdát szerzett és maga fejezte be. A vége felé még egy támadóhibát is kiharcolt, szépen játszott az első 10 percben, amelyet 18-22-es előnnyel fejeztünk be.

Repülőrajtot vettünk a második játékrészben. A TF bele-bele hibázott a meccsbe, amit könyörtelenül megbüntettünk, illetve ehhez az is hozzátartozik, hogy feljavult a mi játékunk. Sorra jöttek a lerohanás kosarak tőlünk, és a triplák is beestek. A negyed felénél 12 pontos volt az előnyünk. A lendület nem fogyott, egyre csak nyílt az olló, így a szünetre magabiztos, 28-48-as előnnyel mehettünk.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött. Szép támadásokból szereztük sorra a pontokat, az ellenfélnek nem volt ellenszere a támadójátékunkra. Ebben a negyedben Bach Bogi élt igazán, szép pontokkal és akciókkal vétette magát észre. A negyed vége felé pár hiba következett a részünkről, amit Cziczás egy heves időkéréssel próbált orvosolni. Bár a harmadik játékrész végére csökkent némileg az előnyünk, továbbra is magabiztos játékot mutattunk be. 54-70 az utolsó 10 perc előtt.

11 pontra közelített meg minket a TF, de Telenga 2+1 játékával maradt a nagyobb előny. Hat perc volt vissza a meccsből, amikor ellenfelünk hatalmasat küzdve kilenc pontra tornázta fel magát. Ebben a szakaszban inkább a hibák jellemezték a csapat játékát, az MTK sok labdát szerzett, jobban mondva adtunk nekik oda. Garbin elkapta a fonalat szépen, egymás után két triplát dobott be, hirtelen megint 17 volt a különbség a javunkra. Az utolsó 10 perce kisebb rövidzárlatát leszámítva megérdemelten nyertünk 69-90-re és jutottunk be a Sió Kupa döntőjébe.

Cziczás László: A mérkőzésen olyan periódusokat sikerült futnunk, ahol egy nagyobb különbséget sikerült kialakítani, és ezt tudtuk menedzselni egész találkozón. Rengeteg munka vár még ránk, de a legfontosabb az, hogy szeptember végére, október közepére legyünk készen. Addig még millió munka áll előttünk.

Dubei Debóra: Pozitívan éltem meg ezt a mérkőzést, mert már sokkal jobb volt, mint a legutóbbi. Tudtunk előre lépni. A negyedik negyedben feljöttek, ott egy kicsit rezgett a léc, de aztán Darcee Garbinnak volt két triplája, amivel lendületet adott nekünk. Holnap döntőzünk, reméljük azt is meg tudjuk nyerni. Az biztos, hogy nehezebb találkozó lesz, hiszen a Szekszárd és a Constanta is magasabb játékerőt képvisel.