Az Andersen Liga alapszakaszából már csak elmaradt, vagy félbeszakadt mérkőzéseink lejátszása maradt hátra, elsőként a Worm Angels csapatát fogadtuk csütörtök este a Nemak Jégcsarnokban. A szezon első mérkőzését a dunaújvárosi gárdával játszottuk idegenben, ahol vereséget szenvedtünk, így a fiúk a revans lehetőségével várták a találkozót.

SZERZŐ

UNI GYŐR ETO

SPORTÁG

Jégkorong

DÁTUM

2023.02.10.

Az első harmadban ennek megfelelően a kezdetektől hatalmas nyomást helyeztünk a vendégek kapujára, amit csak a 8. percig tudtak tartani, majd beindult az “úthenger”. Nesterov, Morozov, Marth, Almási és Lévai is megtalálta a rést a pajzson, így már az első 20 perc után szinte eldöntöttnek tűnt a mérkőzés.

A második játékrészre kicsit lejjebb is vettünk a tempóból, többször is hagytuk kibontakozni az ellenfelet, de stabil védekezésünknek hála nem tudták a vendégek kihasználni visszavett tempónkat, az első harmadban a sérülést szerző Szeles Martint váltó Mészáros Ákos nagyszerű védéseinek is köszönhetően. Sőt, a harmad derekán Marth Bence második gólját is megszerezte, ezzel tovább növelve előnyünket.

Az utolsó harmad szinte másolta az előzőt, azzal a különbséggel, hogy itt Majoross szerezte meg a játékrész egyetlen és egyben a mérkőzés utolsó találatát, ezzel beállítva a végeredményt.

Stabil, magabiztos játékkal, a kontrollt egyszer sem kiengedve nyertük meg az alapszakasz utolsó mérkőzését. A nap folyamán kaptuk az információt, hogy a  Szeged visszalép a szombati találkozóról (ami így 5:0-ás győzelemmel került számunkra jóváírásra), ezzel számunkra véget ért az Andersen Liga alapszakasza, melyet 42 ponttal az első helyen zártunk!
Következő héten már a rájátszás következik, a 4 közé jutásért a Jászberény lesz az ellenfelünk.
Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Worm Angels: 7 – 0 (AL37)

Gólszerzők:
#9 Nesterov Filipp, #21 Morozov Kirill, #6 Marth Bence (2), #12 Almási Márk, #15 Lévai Norbert, #22 Majoross Barnabás (UNI GYŐR ETO)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotók: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Tanulj Győrben!

Sportolj Győrben!