Győri ETO-UNI FKC – Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 38-24

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 2, Varga (K), Lang 6, Ásványi 3, Pásztor (K), Nagy 1, Kurucz 2, Sövegjártó 4, Rosta 2, Mátés 7, Paár 2, Takács 3, Bali 1, Szabados 5, Szabó Vezetőedző: Bencze József

A 2023/24-es bajnoki szezon 11. fordulójában a tabella 11. helyén álló Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 együttesével mérkőztünk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A találkozót a Nagy-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Mátés-Lang összeállítással kezdtük, a kaput Pásztor védte. A mérkőzés első gólját a vendég csapat szerezte, azoban egy indításból Nagy Martin gyorsan válaszolni tudott. Az első negyed óra kiegyenlített erőviszonyokat hozott, a csapatok lendületesen játszottak, és a kemény védekezéstől sem riadtak meg, így a gólok mellett több 2 perces kiállítás is született. A csapatunk több játékosa is jó formában kézilabdázott, az összes posztról sikerült gól szereznünk, és Pásztor is bemutatott több fontos védést (15. perc 8-6). A félidő második felében megkezdtük a menetelést, minden összeállt a zöld-fehér fiúknak, Pásztor jól védett, illetve Lang és Sövegjártó átlövésből szerzett bombagóljaira nem tudott válaszolni a veszprémi csapat, így a 20. percre már 6 gólos különbség alakult ki (12-6). A fiúkat még Gerdán Tibor 2 perces büntetése sem tudta megállítani, a támadások szépen lettek befejezve, Pásztor pedig bezárta a győri kaput, így egyre csak nőtt a gólkülönbség, és a 29. percben már a 10-et skandálhatták a hazai szurkolók (18-8), és a félidőt is ezzel az állással zárták a felek.

A második félidőben a Szabados-Lang-Bali-Mátés-Kurucz-Szabó sor állt a pályán, Pásztor maradt a kapuban. Mátés rögtön az első támadásból eredményes volt, azonban az utána következő két támadásból csak a kapufát sikerült kilőnünk. Pásztor azonban nem hagyta, hogy csökkenjen a gólkülönség, így zsinórban három labdát is megfogott, Mátés pedig érvényesített egy 7 méterest, így a 35. percben már 21:9 volt az állás. Ezt a különbséget hosszú percekig tartották a csapatok, mindkét oldalon megjelentek a kisebb-nagyobb technikai hibák, így a góleső kicsit visszaesett (44. perc 25-12). Az utolsó negyed órára nem maradt izgulni valója a mindig lelkes hazai közönségnek, a vezérszurkolók összeszokott ritmusban zengték az indulókat. Ez még inkább feltüzelte a csapatot, minden játékos odatette magát, Szabados például háromszor is eredményes volt (52. perc 32-17). Az utolsó percekre beálló Rosta Bálint is jól szállt be, két gólt is szerzett, és a szinten frissen beálló Varga is bemutatott egy védést. A mérkőzést végül 38-24-el fújták le a bírók.

Bencze József : – Szeretnék gratulálni a veszprémi csapatnak, egy technikás, fiatal együttes, azonban ma nagyon összeszedetten ment nekünk a játék, és Pásztor-parádét is láthatott a közönség, akiknek köszönjük, hogy ismét végig biztattak minket. Féltünk ettől a mérkőzéstől, ugyanis kiszámíthatatlanok a fiatal csapatok, és sokat számít, hogy mi mennyit tudunk beletenni. Az első negyed órában látszott, hogy nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, azután azonban a védekezésünk összeállít, így könnyű lerohanásból szerzett góljaink voltak. A magabiztosságot innentől, és a második félidőben végig tudtuk mutatni, így már nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele.